Živilska industrija

V redkih industrijskih panogah so zahteve glede pogojev obratovanja take raznolike in stroge kot v živilskopredelovalni industriji in proizvodnji pijač. Visoke zahteve glede higiene in čistoče v živilsko predelovalni industriji veljajo tudi za električne sestavne dele.

branchen food-beverage Broetchen 4c

Profil zahtev glede kablov in pribora v proizvodnji živil in pijač ter v polnilnih in pakirnih napravah za živila je večplasten. Morajo biti kos najrazličnejšim kemičnim, toplotnim in mehanskim obremenitvam, da bi se lahko uporabljali tudi v hladilnicah in mokrih prostorih ter zanesljivo opravljali svojo funkcijo. Higiena je pri proizvodnji živil absolutno prednostna naloga. Zato je posebno pomembna odpornost na agresivne kisline in alkalna industrijska čistila, ki se uporabljajo pri pogostih procesih čiščenja.

Ponujamo rešitve za vaše zahteve
Kot dolgoletni partner proizvajalcev strojev in naprav podjetje LAPP ponuja obsežni program standardnih in specialnih izdelkov, ki ustrezajo tudi visokim zahtevam živilske industrije. Pomembno podporo pri tem zagotavljajo lastni laboratoriji in naprave za testiranje v podjetju.

Sodelujemo s številnimi partnerji z različnih področij živilske industrije in proizvodnje pijač ter poznamo zahteve v panogi. Tako lahko razvijamo prepričljive rešitve za vsako uporabo:

 

  • predelava mleka/mlekarska tehnika
  • predelava mesa in rib
  • proizvodnja peciva in slaščic
  • naprave za polnjenje pijač
  • pakirni stroji.


Za vprašanja so vam z veseljem na razpolago naši sodelavci, ki te dejavnosti temeljito poznajo.