ÖLFLEX® CONNECT CHAIN spletni konfigurator za kabelske verige

slika konfig

Spletni kongfigurator ÖLFLEX® CONNECT CHAIN olajša projektiranje sestavljenih kabelskih verig. Obiskovalci sejma bodo lahko v živo preskusili konfigurator na stojnici družbe LAPP na sejmu SPS IPC Drives 2018.

 

Sestavljeni kabli, ki so pripravljeni za uporabo na enem izviru napajanja, zagotavljajo visoko kakovost in prihranek časa. To sta le dva razloga, zakaj so tovrstne sistemske rešitve v tehnologiji konektorjev vedno bolj popularne. Družba LAPP je to spoznala že zelo zgodaj in zato prodaja obsežen program izdelkov, od enostavnih prilagojenih kabelskih sestavov, servo sestavov za priključitev servo motorjev skladno s standardi vodilnih proizvajalcev in vse do sistemov kabelskih verig, pripravljenih za vgradnjo. Strojni inženirji in inženirji obratov si bodo lahko primere ogledali na stojnici družbe LAPP (dvorana X, stojnica Y) na sejmu SPS IPC Drives 2018. Konfigurator ÖLFLEX® CONNECT CHAIN je eden od njih. Uporablja se za digitalni inženiring kabelske verige prek spleta, z le nekaj kliki miške. Konfiguriranje kabelskih verig ni več zapletena naloga, saj ji bodo s pomočjo tega orodja kos tudi manj izkušeni uporabniki. Konfigurator ÖLFLEX® CONNECT CHAIN avtomatsko izključi vse vire napak in vedno najde najboljšo rešitev.

 

Napačna konfiguracija ni možna

 

Spletni konfigurator deluje kot vodnik, ki uporabnika vodi skozi korake izbire kabelske verige, kablov in ustreznih dodatkov. Zagotavlja, da so komponente na vsakem koraku združljive, zlasti z vidika minimalnega polmera upogiba kablov. Kabelska veriga ne sme imeti manjšega polmera upogiba kot kabli, saj lahko v nasprotnem primeru pride do okvare, kar vpliva na skrajšanje življenjske dobe kabla. V tem primeru bo konfigurator prikazal opozorilo in predlagal druge vrste kabelske verige. Drugi kriteriji vključujejo dolžino poti, pospeševanje, temperaturne spremembe in zaščito. Konfigurator avtomatsko izključi kable, ki niso primerni za uporabo. Po potrebi lahko določi položaj separatorjev in polic ter zagotovi enakomerno porazdelitev teže kablov po vsej verigi. Ko je konfiguracija zaključena, stranka prejme osebno ponudbo. Stranka se nato odloči, ali želi kupiti kabelsko verigo, ki jo v celoti sestavi LAPP ali pa kot posamezne komponente z možnostjo razreza kablov na ustrezne dolžine. Če stranka izbere prvo možnost, dobi zagotovilo, da bodo vse komponente ustrezno delovale in da bo sestavljena veriga temeljito testirana, preden bo poslana stranki.

 

Najvišja kakovost v globalnem merilu

Sistemske rešitve LAPP so na voljo po vsem svetu in vedno dosledno dosegajo najvišjo raven kakovosti, ki jo stranke pričakujejo od družbe LAPP. Poleg kompetenčnega centra v Stuttgartu ima družba še dva druga kompetenčna centra v ZDA in Singapurju ter globalno mrežo proizvodnih lokacij za ÖLFLEX CONNECT in druge izdelke. Ne glede na njihovo globalno lokacijo družba LAPP svojim strankam vedno zagotavlja hitro dostavo in strokovnjake, ki so blizu in v celoti seznanjeni z lokalno situacijo. Družba LAPP bo na sejmu SPS IPC Drives 2018 razstavljala izbor svojih izdelkov v dvorani 2, na stojnici 310.

 

Spletni konfigurator je na voljo v angleškem in nemškem jeziku na tej povezavi:

ÖLFLEX CONNET CHAIN CONFIGURATOR ENG

ÖLFLEX CONNET CHAIN CONFIGURATOR DE