Nov center za storitve in logistiko LAPP

Logistik Lager

Impozantna zgradba

Nov center za storitve in logistiko skupine LAPP v Ludwigsburgu tvorijo tri dvorane s skupno 30.000 kvadratnimi metri – več kot štiri nogometna igrišča. Vzdolž fasade v dolžini 270 metrov in višini 11 metrov je na razpolago 30 nakladalnih ramp za tovornjake za nakladanje in iztovor. Zgradili so ga po najnovejših smernicah za varčevanje z energijo. Na strehi je naprava za fotovoltaiko z letnim donosom okoli 1.000 MWh. S tem letno prihranimo okoli 650 ton CO2. Skladiščna kapaciteta se povečuje v primerjavi z ostalimi lokacijami z okoli 70.000 na več kot 90.000 kabelskih bobnov s kabli za priključevanje in krmiljenje ÖLFLEX® in podatkovnimi kabli UNITRONIC®.

Skupna investicija znaša nad 50 milijonov evrov. Gre za največjo posamezno investicijo v zgodovini skupine LAPP.

Logistik Greifarm

Patented mandrel gripper

Inovativna tehnika

V dvorani 2 lahko skladiščimo do 74.000 kabelskih bobnov s premerom od 400 do 800 milimetrov. Do polic pridejo povsem avtonomno po 700 metrov dolgem transportnem traku. To nam omogočata dve patentirani inovaciji podjetja LAPP:

  • posebne roke, tako imenovani grabeži s trni, zapeljejo v srednjo luknjo kabelskega bobna in se razširijo za dvigovanje. En grabež zmore najmanj 60 bobnov na uro s težo do 400 kil. Tako preprečujemo poškodbe, katere včasih nastanejo pri prenašanju majhnih bobnov z viličarji.
  • Posebno razvita sistemska plošča iz umetne snovi omogoča, da bobne vedno natančno namestimo. To je pogoj za avtomatizacijo vseh procesov v našem centru storitev in logistike, to pa zmanjšuje čas pretoka in poveča kakovost.

Tudi razporeditev v skladišču poteka popolnoma avtomatično, s pomočjo fotocelic in tehniko RFID. Priprave za obdelavo na policah skladiščijo bobne, ležeče na sistemskih ploščah in jih spet vzamejo iz skladišča ob prejemu naročila stranke.

 

V skladišču standardnih palet v dvorani 3 lahko skladiščimo okoli 17.000 kabelskih bobnov s premerom 900 milimetrov ali več. Avtomatično skladišče obročev v dvorani 1 ponuja nadaljnjih 11.000 mest za skladiščenje.

 

Transportni sistem brez voznika

Transportni sistemi brez voznika (nem. Krat.: FTS), kateri so opremljeni s samostojno pripravo za navigacijo, prenašajo kabelske bobne nazaj do tekočega traka. FTS se usmerjajo s pomočjo gradbenih danosti. Tako najdejo svojo pot brez označitev na tleh ali dodatnih ogledal.

Logistik kundenindividueller versand

Visoko sodobna dobava, individualna za stranko

V dvorani 1 na željo stranke izmerimo dolžine, pakiramo in označujemo z nalepkami. Po naročilu nam uspe pripraviti do 600 individualnih pakiranj. 

Logistik Lager 01

Veliko prednosti

Celotna inovativna tehnika za Vas, naše stranke, prinaša številne prednosti:

  • S tem, da lahko povežemo več skladišč, se skrajša čas za dobavo, posebej za naročila z mnogimi različnimi artikli.
  • S koncentracijo kabelskih bobnov v Ludwigburgu nastane prostor za dodatne storitve na sedežu firme v Stuttgartu. Sedaj lahko izpolnimo tudi individualne želje strank. Na primer oblikujemo sete kablov ali kite, individualno za stranke.
  • S koncentracijo na eni lokaciji za kabelske bobne odpadejo številni postopki prenašanja znotraj firme. Tako lahko prihranimo 750 prevozov tovornjakov na leto. To ustreza prihranku okoli 155 ton CO2 letno.