Usklajevanje portfelja izdelkov s trajnostnimi industrijami

LAPP izdelki za zelene industrije

Sončna in vetrna energija pomagata obvladovati izzive podnebnih sprememb. LAPP je v zadnjih nekaj letih razvil vodilno vlogo na tem področju – z inovativnimi rešitvami za izzive, ki rastejo s hitrim razvojem.

Uporaba fotovoltaike je že leta temlej obnovljivih virov energije. Zanesljivo in znatno prispeva k energetskemu prehodu, za uspešno reševanje izzivov, ki jih prinašajo podnebne spremembe. A ker so sodobni fotovoltaični sistemi danes veliko močnejši kot pred nekaj leti, visoka sistemska napetost zahteva več tudi od uporabljenih kablov in komponent. To je izziv, ki ga LAPP obvlada s svojimi izdelki. Nenehno razvijamo naše solarne rešitve, s čimer zagotavljamo še višjo vzdržljivost in robustnost ter izjemno fleksibilnost.

Svoj portfelj na področju trajnostnih industrij krepimo tudi z našimi povezovalnimi rešitvami za pridobivanje vetrne energije. Najhitreje rastoči trg med obnovljivimi viri energije odločilno prispeva k varstvu okolja. Različne klimatske razmere na svetovnih lokacijah in specifične tehnične specifikacije - zahteve za kable, kabelske uvodnice, vodnike in konektorje delajo rešitve izjemno zapletene. Zahvaljujoč več kot pol stoletja izkušenj, se LAPP tukaj lahko zanese na svoj razvoj in proizvodnjo.

LAPP z inovativnimi rešitvami navdušuje tudi zelo pozitivno razvijajoč se trg elektromobilnosti in ponuja upravljavcem infrastrukture, polnilnim postajam, proizvajalcem vozil in uporabniku prijazne polnilne kable za polnjenje na javnih AC polnilnih postajah ter v gospodinjskih ali industrijskih vtičnicah. Elektromobilnost želimo narediti dostopno vsem, ker vam polnjenje električnega avtomobila ne bi smelo povzročati skrbi.

 

Čemu smo zavezani iz vidika portfelja

  • Izdelki narejeni posebej za industrijo sončne in vetrne energije ter zlasti v regiji APAC, močan poudarek na temi železniškega prometa.
  • Poslovna enota s poudarkom na eMobilnosti in inovativnih konceptih polnjenja za krepitev uporabe vozil na električni pogon pri vsakodnevnem delovanju
  • Krepitev segmenta industrijske komunikacije za promocijo teme digitalizacije v tehnologiji avtomatizacije (pametne tovarne, Industrija 4.0, IIoT) po vsem svetu. Več kot je na voljo podatkov, na pravem mestu in ob pravem času, več je koristi in možnosti generiranja trajnostnih konceptov. Strankam tako omogočamo učinkovitejše delo in varčevanje z viri.

 

Primer: Lapp Mobility – prihodnost mobilnosti je električna

Lapp Mobility GmbH je nastal kot start up podjetje LAPP skupine. Podjetje je specializirano za razvoj, proizvodnjo in prodajo polnilnih sistemov za električne avtomobile in ponuja uporabniku prijazne polnilne kable za operaterje infrastrukture, polnilne postaje, proizvajalce vozil in zasebne voznike e-avtomobilov.