Kabelske rešitve za aplikacije v robotih

LAPP kabelske povezave v robotiki

Roboti v sedanjih časih že delujejo kot nekakšni sodelavci zaposlenih v skoraj vseh industrijskih segmentih. Pogosto opravljajo delo, ki je pretežko, prenevarno ali predstavlja tveganje za zdravje ljudi. Uporabljajo se za dvigovanje težkih tovorov, izjemno natančna dela, kot je na primer barvanje vseh kotičkov in špranj različnih produktov ter izvajanje milijone ponavljajočih se korakov z enako natančnostjo.

 

Zahteve za kabelske rešitve v robotskih aplikacijah:

  • Ekstremno upogibanje in torzijska gibanja
  • Najvišji nivo fleksibilnosti, stabilnosti in vzdržljivosti
  • Omejenost prostora namenjenega za ožičenje
  • Individualno konfekcioniranje
  • Hitra dostava pomembnih nadomestnih delov
  • Vsestranski kabelski sistemi - vsak tip robota uporablja različna zaporedja gibanja 

 

Zatajitev že ene komponente predstavlja tveganje za ustavitev celotne proizvodnje, kar lahko podjetju prinese tudi milijonske izgube.

 

Kako lahko LAPP zadosti tem zahtevam:

LAPP, s svojimi specialisti LAPP Muller, že več kot 30 let intenzivno deluje na področju robotike in proizvaja kontrolne in podatkovne kable, prilagojene kable in ustrezne kabelske sestave. Kot rezultat lahko LAPP ponudi tako visokokvalitetne standardizirane izdelke, kot tudi individualno konfekcionirane izdelke.

Naš oddelek za upravljanje trga robotike zagotavlja, da so potrebe kupca zadovoljene na najboljši možni način. Ta oddelek se pogosto, v sodelovanju s kupcem, loti časovno zamudnega razvoja individualnih rešitev, ki zahtevajo intenzivna posvetovanja. Če zahtev kupca ni mogoče zadovoljiti z izdelki iz standardnega prodajnega programa, se ta oddelek osebno posvetuje s kupcem in razvije prilagojeno rešitev. Takšni "eksotični" kabli so na voljo tudi v manjših količinah.

Da zadosti najvišjim zahtevam kupcev LAPP izvaja tudi teste v eni izmed najbolj naprednih objektih za testiranje na svetu. Tu je mogoče simulirati vse vrste gibanj in gibalnih zaporedij, za določitev življenjske dobe kablov.

Primeri izdelkov:

Referenčna zgodba (ANG):