Politika varstva podatkov

 

Pog. 1 Informacije o zbiranju osebnih podatkov

 

(1)             To poglavje zagotavlja informacije o zbiranju osebnih podatkov pri uporabi naše spletne strani. Osebni podatki so vsi podatki, ki se nanašajo na vas osebno, npr. vaše ime, naslov, naslovi elektronske pošte, obnašanje uporabnika.

 

(2)             Odgovorna oseba skladno s členom 4(7) Splošne uredbe o varstvu podatkov EU (GDPR) je

 

 Lapp, d.o.o., Limbuška cesta 2, 2342 Limbuš, info@lappslovenia.com . Kontaktirate nas lahko tudi na poštnem naslovu, s pripisom »Varstvo osebnih podatkov«, ali pa nam pišite skladno z našimi kontaktnimi podatki, navedenimi v poglavju 20.

 

(3)             Če moramo zaradi specifičnosti naše ponudbe uporabljati zunanje ponudnike storitev ali če želimo uporabljati vaše podatke za komercialne namene, vas bomo podrobno obvestili o ustreznih postopkih in pri tem navedli merila za obdobje hrambe.

 

Pog. 2 Vaše pravice

 

(1)             V zvezi z vašimi osebnimi podatki, ki jih obdeluje naša družba, imate naslednje pravice:

-        Pravica obveščanja

-        Pravica do popravkov ali izbrisa

-        Pravica do omejitve obdelave

-        Pravica do ugovora obdelavi

-        Pravica do prenosljivosti podatkov

 

(2)            Poleg tega imate tudi pravico vložitve pritožbe proti naši družbi pri Informacijskem pooblaščencu Republike Slovenije, Zaloška cesta 59, 1000 Ljubljana, https://www.ip-rs.si/ .

  

Pog. 3 Zbiranje osebnih podatkov ob obisku naše spletne strani

 

(1)             Če se spletna stran uporablja izključno v informativne namene, tj. ni treba, da se registrirate ali nam pošljete kakšne druge podatke, pridobimo le tiste podatke, ki jih vaš brskalnik pošlje našemu strežniku. Ob obisku naše spletne strani zbiramo naslednje podatke, ki jih potrebujemo s tehničnega vidika, da vam lahko prikažemo našo spletno stran ter zagotovimo stabilnost in varnost (pravna podlaga je člen 6(1)(f) GDPR):

 

-        Naslov IP

-        Datum in čas poizvedbe

-        Razlika v časovnem pasu po greenwiškem srednjem času (GMT)

-        Vsebina zahtevka (določena stran)

-        Status dostopa/statusna koda http

-        Ustrezna količina prenesenih podatkov

-        Spletna stran, ki predloži zahtevek

-        Brskalnik

-        Operacijski sistem in vmesnik

-        Jezik in različica programske opreme brskalnika

 

(2)             Pri uporabi naše spletne strani se poleg omenjenih podatkov na vaš računalnik shranjujejo piškotki. Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se shranijo na vaš trdi disk po tem, ko so dodeljene brskalniku, ki ga uporabljate, s pomočjo katerih stran, ki uporabi piškotek (tj. mi), pridobi nekatere povratne informacije. Piškotki ne morejo zaganjati nobenih programov ali prenašati virusov na vaš računalnik. Njihov namen je izboljšati učinkovitost vaše uporabe spletnih strani in jo narediti bolj prijazno uporabniku.

 

(3)             Uporaba piškotkov:

 

a)     Ta spletna stran uporablja naslednje vrste piškotkov, katerih velikost in uporaba je pojasnjena v nadaljevanju:

 

-        Začasni piškotki (se nanašajo na b)

-        Trajni piškotki (se nanašajo na c)

 

b)     Začasni piškotki se avtomatsko izbrišejo, ko zaprete brskalnik. To vključuje zlasti sejne piškotke, ki shranjujejo tako imenovan ID seje. S pomočjo ID seje se lahko skupni seji dodelijo različni zahtevki vašega brskalnika. To omogoča prepoznavo vašega računalnika v primeru vračanja na našo spletno stran. Ko se odjavite ali zaprete brskalnik, se sejni piškotki izbrišejo.

 

c)     Trajni piškotki se avtomatsko izbrišejo po določenem času, glede na piškotek v uporabi. Katere koli piškotke lahko kadar koli izbrišete v varnostnih nastavitvah vašega brskalnika.

 

d)     Nastavitve vašega brskalnika lahko prilagodite, kakor želite, glede na možnosti; tako lahko na primer zavrnete sprejem piškotkov tretjih oseb ali katerih koli piškotkov. Pri tem pa se morate zavedati, da mogoče ne boste mogli uporabljati vseh funkcionalnosti te spletne strani.

 

e)     Piškotke uporabljamo zato, da vas lahko identificiramo ob morebitnem poznejšem obisku, če imate pri nas odprt račun. V nasprotnem primeru se boste morali vsakokrat, ko brskate po naši spletni strani, znova prijaviti.

 

f)       Piškotkov flash, ki jih uporabljate, ne zajema vaš brskalnik, ampak vaš vtičnik flash. Poleg tega uporabljamo objekte hrambe HTML5, ki so shranjeni na vašem terminalu. Ti objekti brez avtomatskega datuma poteka shranjujejo vaše podatke ne glede na brskalnik, ki ga uporabljate. Če vas obdelava piškotkov flash ne zanima, morate namestiti ustrezen dodatek, npr. »Boljša zasebnost« za Mozilla Firefox (https://addons.mozilla.org/de/firefox/addon/betterprivacy/) ali piškotek »Adobe flash killer« za Google Chrome. Uporabo objektov hrambe HTML5 lahko preprečite tako, da v svojem brskalniku izberete način zasebnosti. Poleg tega priporočamo, da piškotke in zgodovino brskanja redno ročno brišete.

  

Pog. 4 Dodatne ponudbe in funkcije spletne strani, nameni uporabe podatkov

 

(1)             Poleg izključno informacijske uporabe naše spletne strani ponujamo tudi številne druge storitve, ki bi vas lahko zanimale. Praviloma morate pri tem predložiti dodatne osebne podatke, ki jih uporabljamo za zagotovitev ustreznih storitev. Omenjena načela obdelave podatkov veljajo za takšne osebne podatke.

(2)             Poleg navedenih podatkov Lapp zbira in hrani vse informacije, ki jih družbi na kakršen koli drug način posredujejo stranke. Primeri takšnih podatkov so:

 

družba
ID za DDV
pozdrav
ime stranke
oddelek
naslov
e-pošta
telefon
faks


(3)             Lapp uporablja tudi podatke za komunikacijo s strankami in o izdelkih, storitvah in naročilih. Nadalje Lapp posodablja evidence družbe in račune strank s temi podatki in jih uporablja za priporočanje izdelkov ali storitev potencialno zainteresiranim strankam družbe. Lapp te informacije uporablja tudi za izboljšanje svoje e-trgovine in spletne prisotnosti, preprečevanje kakršne koli zlorabe in prevare ali njihovo razkritje, ali da omogoča tretjim strankam izvajati tehnične, logistične in druge storitve v imenu družbe Lapp. Podatki se uporabljajo tudi za shranjevanje nakupovalnih košaric ali predlog naročil, ki so strankam na voljo za morebitno poznejšo uporabo.

 

(4)             Le če so stranke prej dale soglasje ali v kolikor je to pravno dopustno; če ni ugovora, Lapp te podatke uporablja tudi za produktne raziskave in tržne namene.

 

(5)             Za obdelavo vaših podatkov delno uporabljamo zunanje ponudnike storitev. Pri izbiri in najemanju takih zunanjih ponudnikov ravnamo previdno. Zavezujejo jih naše usmeritve in so pod stalnim nadzorom.

 

(6)             Poleg tega lahko vaše podatke prenesemo tretjim osebam za namene prodajnih akcij, nagradnih iger, podpisovanja pogodb ali podobnih storitev, ki jih ponujamo skupaj z našimi partnerji. Podrobne informacije so na voljo v opisu ponudbe ali pa vam jih pošljemo, če nam predložite osebne podatke.

 

(7)             Če imajo naši ponudniki storitev ali partnerji sedež zunaj Evropskega gospodarskega prostora (EGP), vas bomo o morebitnih posledicah teh okoliščin obveščali v opisu naše ponudbe.

  

Pog. 5 Ugovor ali umik dovoljenja za obdelavo vaših podatkov

 

(1)             Če ste dali soglasje za obdelavo vaših podatkov, lahko tako soglasje kadar koli umaknete. Takšen umik bo vplival na dovoljenje za obdelavo vaših osebnih podatkov po njegovi predložitvi.

 

(2)             Proti obdelavi vaših osebnih podatkov lahko ugovarjate, če temelji na usklajenih interesih. To velja v primeru, ko obdelava ni potrebna za izpolnitev pogodbe z vami; podrobna opredelitev je navedena v opisu funkcij. V primeru ugovora zahtevamo navedbo razlogov, zaradi katerih naša družba ne sme obdelovati vaših podatkov kot običajno. Če je vaš ugovor utemeljen, bomo zadevo preučili in prekinili ali prilagodili obdelavo podatkov, ali pa vam pojasnili naše nujne zakonite razloge, zaradi katerih bomo obdelavo nadaljevali.

 

(3)             Seveda pa lahko kadar koli ugovarjate obdelavi vaših osebnih podatkov za potrebe oglaševanja ali analize podatkov. Vaš ugovor proti oglaševanju lahko pošljete na naslednji naslov: info(at)lappslovenia.com .

 

Pog. 6 Kontaktni obrazec in naslov elektronske pošte

 

Na naši strani lahko najdete kontaktni obrazec, ki ga lahko uporabite za kontakt po elektronski poti. Če uporabnik uporabi to možnost, bomo prejeli in shranili podatke, ki jih vnese v masko. Ti podatki so:

 

naziv, ime, priimek, družba, oddelek, številka stranke, naslov (ulica, hišna številka, poštna številka, kraj, država), naslov elektronske pošte, faks, telefon, predmet in sporočilo.

 

V času pošiljanja sporočila se shrani tudi uporabnikov naslov IP ter datum in čas prenosa.

 

Alternativno nas lahko kontaktirate tudi prek navedenega naslova elektronske pošte. V tem primeru se shranijo osebni podatki uporabnika, poslani po elektronski pošti.

 

V tem primeru se podatki ne posredujejo tretjim osebam. Podatki se obdelujejo izključno za obdelavo pogovora.

Pravna podlaga za obdelavo teh podatkov je člen 6(1)(b) GDPR, če je uporabnik dal soglasje.

 

Pravna podlaga za obdelavo podatkov, poslanih po elektronski pošti, je člen 6(1)(f) GDPR. Če je namen sporočila, poslanega po elektronski pošti, sklenitev pogodbe, je dodatna pravna podlaga za obdelavo člen 6(1)(b) GDPR. Obdelava osebnih podatkov iz vnosne maske služi izključno za obdelavo sklenitve pogodbe. V primeru kontakta po elektronski pošti ta prav tako predstavlja potreben zakonit interes za obdelavo podatkov. Drugi osebni podatki, ki se obdelujejo v postopku pošiljanja, služijo za preprečevanje zlorabe kontaktnega obrazca in zagotavljanje varnosti naših sistemov informacijske tehnologije.

Podatki se izbrišejo takoj, ko niso več potrebni za doseganje namena, za katerega so bili zbrani. V primeru osebnih podatkov iz vnosne maske kontaktnega obrazca in tistih, ki so bili poslani po elektronski pošti, je to takrat, ko je končan ustrezen pogovor z uporabnikom. Pogovor je končan, ko je mogoče iz okoliščin ugotoviti, da so bila vsa zadevna dejstva dokončno pojasnjena.

Dodatni osebni podatki, zbrani v postopku pošiljanja, se zbrišejo najpozneje po sedmih dneh.

 

Pog. 7 Ponudniki storitev: gostovanje in upravljanje spletne strani, ponudniki tehničnih storitev

 

Za potrebe pogodbene obdelave so podatki shranjeni na strežnikih navedenih ponudnikov storitev, Lapp Service GmbH in SETU GmbH, Königsturmstr. 28 73525 Schwäbisch Gmünd.

 

Pog. 8 Ponovno trženje prek Googla


Ta spletna stran uporablja tehnologijo ponovnega trženja Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA; „Google“). Uporabniki, ki so predhodno obiskali naše internetne strani in spletne storitve in ki se zanimajo za ponudbo, so lahko s pomočjo te tehnologije stranke ciljne promocije na straneh partnerske mreže Google. Oglasi se prikazujejo s pomočjo uporabe piškotkov, tj. malih tekstovnih datotek, shranjenih na uporabnikovem računalniku. Te tekstovne datoteke omogočajo analizo obnašanja uporabnikov v času obiska spletne strani in se lahko pozneje uporabljajo za ciljno priporočanje izdelkov in oglaševanje, ki temelji na interesih.

Googlovo uporabo piškotkov za te namene lahko deaktivirate tako, da prikličete spletno stran za deaktivacijo Googlovega oglaševanja https://policies.google.com/technologies/ads?hl=de Poleg tega lahko uporabniki deaktivirajo uporabo piškotkov s strani tretjih oseb, in sicer na deaktivacijski strani Network Advertising Initiative. http://optout.networkadvertising.org/?c=1#!/
Z uporabo lappkabel.de izjavljate svoje strinjanje z obdelavo podatkov, ki jih je Google zbral o vas na tukaj opisan način in za tukaj opisane namene. Želimo vas opozoriti, da ima Google lastno politiko varstva podatkov, neodvisno od naših pravil. Za ta pravila in postopke ne prevzemamo nobene obveznosti in odgovornosti in vas napotujemo na Googlovo politiko varstva podatkov. https://policies.google.com/privacy/update?hl=de&gl=de

Googlovo uporabo piškotkov za te namene lahko deaktivirate tako, da prikličete spletno stran za deaktivacijo Googlovega oglaševanja. Poleg tega lahko uporabniki onemogočijo uporabo piškotkov tretjih oseb, in sicer na deaktivacijski strani Network Advertising Initiative. Podatki se hranijo eno leto.

 

Pog. 9 Ponovno trženje prek Facebooka

 

Ta spletna stran uporablja funkcijo ponovnega trženja »Custom Audiences« družbe Facebook Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, California 94025, ZDA (»Facebook«), v različici slikovnih pik in brez nastavitve »izboljšane primerjave«. Cilj ponovnega trženja je predstavitev oglasov, ki temeljijo na interesih (»Facebookovi oglasi«), obiskovalcem te spletne strani pri obisku Facebooka kot družbenega omrežja. S tem namenom je bila v to stran vgrajena Facebookova funkcija zaslonske pike ponovnega trženja, ki tej piki omogoča vzpostavitev neposredne povezave s Facebookovimi strežniki ob obisku spletne strani. Facebookov strežnik je tako obveščen o vašem obisku te spletne strani in Facebook te informacije dodeli vašemu osebnemu profilu uporabniškega računa Facebook. Za dodatne podrobnosti o zbiranju in uporabi podatkov, ki jih družba Facebook zbira o vas, ter o vaših pravicah v zvezi s tem in možnosti za zaščito vaše zasebnosti obiščite spletno stran politike zasebnosti družbe Facebookhttps://www.facebook.com/about/privacy/. Če se registrirate pri družbi Facebook, lahko funkcijo ponovnega trženja »Custom Audiences« deaktivirate na spletni strani https://www.facebook.com/settings?tab=ads.  Podatki se hranijo eno leto.

 

Pog. 10 Spletna analiza z orodjem Matomo (prejšnji PIWIK)

 

Na naši spletni strani za analiziranje obnašanja uporabnikov med deskanjem uporabljamo odprtokodno programsko opremo Matomo (prejšnji PIWIK). Programska oprema namesti piškotek na uporabnikov računalnik (glejte zgornje poglavje o piškotkih). Ob obisku posameznih strani našega spletnega mesta se shranijo naslednji podatki:

(1) dva bajta naslova IP uporabnikovega klicnega sistema

(2) obiskana spletna stran

(3) spletna stran, s katere je bil uporabnik usmerjen na obiskano spletno stran (napotitelj)

(4) obiskane podstrani v okviru obiskane spletne strani

(5) čas obiska spletne strani

(6) pogostost obiska spletne strani

Programska oprema deluje izključno na strežnikih naše spletne strani. Osebni podatki uporabnikov se hranijo le na tem mestu. Podatki se ne posredujejo tretjim osebam. Programska oprema je nastavljena teko, da se ne shranjujejo celotni naslovi IP, ampak sta dva bajta naslova IP maskirana (npr.: 192.168.xxx.xxx). Tako ni mogoče dodeliti skrajšanega naslova IP klicnemu računalniku.

 

Pravna podlaga za obdelavo uporabnikovih osebnih podatkov je člen 6(1)(f) GDPR.

 

Obdelava uporabnikovih osebnih podatkov nam omogoča analiziranje obnašanja naših uporabnikov med deskanjem. Tako lahko zbiramo informacije o uporabi posameznih elementov naše spletne strani, in sicer z vrednotenjem pridobljenih podatkov. To nam pomaga pri stalnih izboljšavah naše spletne strani in njene prijaznosti za uporabnike. Ta namen opravičuje naš zakoniti interes za obdelavo podatkov skladno s členom 6(1)(f) GDPR. Z anonimiziranjem naslova IP je ustrezno upoštevan interes uporabnikov za zaščito njihovih osebnih podatkov.

 

Podatki se izbrišejo takoj, ko niso več potrebni za namene vodenja evidenc. V našem primeru je to (določite TRAJANJE hrambe).

 

Piškotki se shranjujejo na uporabnikovem računalniku in prenašajo na našo spletno mesto. Tako imate kot uporabnik popoln nadzor nad piškotki. Prenos piškotkov lahko onemogočite ali omejite s spremembo nastavitev vašega spletnega brskalnika. Piškotke, ki so že shranjeni, lahko kadar koli izbrišete. To lahko storite avtomatsko. Če so piškotki za našo spletno stran deaktivirani, se lahko zgodi, da ne boste mogli v celoti uporabljati vseh njenih funkcionalnosti.

 

Svojim uporabnikom na spletni strani ponujamo možnost zavrnitve postopka analize. Za to izberite ustrezno povezavo. Na ta način se na vaš sistem namesti nov piškotek, ki našemu sistemu sporoči, naj ne shranjuje uporabniških podatkov. Če uporabnik med tem izbriše ustrezen piškotek s svojega sistema, mora ponovno nastaviti piškotek za zavrnitev.

Več informacij o nastavitvah zasebnosti lahko najdete na naslednji povezavi: https://matomo.org/docs/privacy/.

  

Pog. 11 Novice

 

Če želijo stranke prejemati novice, ponujene na spletni strani, Lapp zahteva njihov naslov elektronske pošte in podatek o tem, da se strinjajo s preverjanjem ustreznega elektronskega naslova in zahtevkom, da lastnik takega elektronskega naslova potrdi prejemanje novic (postopek dvojne privolitve).

Ob registraciji novic bomo shranili naslov IP vašega računalniškega sistema, ki ga zagotavlja ponudnik internetnih storitev (ISP) posameznika, na katerega se nanašajo podatki, v času registracije, skupaj z datumom in časom. Shranjevanje teh podatkov je nujno za omogočanje poznejšega sledenja (morebitne) zlorabe elektronske pošte posameznika, na katerega se nanašajo podatki. Prav tako zagotavlja pravno varnost osebi, odgovorni za obdelavo podatkov.

Osebni podatki, zbrani v okviru naročila na novice, se uporabljajo izključno za pošiljanje naših novic. Naročniki na novice so lahko o postopkih v primeru sprememb v zvezi s ponudbo novic ali tehničnimi zadevami obveščeni po elektronski pošti, če je to potrebno za naročilo na novice ali zagotavljanje storitve novic. V okviru storitve novic se nobeni zbrani osebni podatki ne posredujejo tretjim osebam, razen našemu ponudniku storitev elektronske pošte. 

Posamezniki, na katere se nanašajo podatki, lahko svojo naročnino na novice kadar koli prekinejo. Prav tako lahko te osebe kadar koli umaknejo svoje soglasje za shranjevanje katerih koli osebnih podatkov v zvezi s pošiljanjem novic, tako da uporabijo povezavo, zagotovljeno v novicah. Poleg tega imajo naročniki novic možnost neposredne odjave na internetni strani osebe, odgovorne za obdelavo, ki jo lahko o tem obvestijo tudi prek drugih komunikacijskih kanalov.

 

Pog. 12 Funkcija klepeta

 

Vaš kontakt z nami prek klepeta na spletni strani omogoča IME in NASLOV. Programska oprema uporablja piškotke, tj. tekstovne datoteke, ki so shranjene na vašem računalniku in omogočajo osebni pogovor z vami v obliki klepeta v realnem času na spletni strani.
Opozoriti želimo, da se vsi podatki, ki nam jih prostovoljno pošljete prek pogovora, hranijo za namene obdelave vašega zahtevka in za statistične namene. Hrani se le zapis pogovora. Nobeni podatki v pogovoru niso uporabljeni niti za identifikacijo obiskovalcev spletnih strani niti za druge namene oglaševanja. Zapis pogovora se izbriše po enem delovnem dnevu. Podatki se hranijo eno leto.

 

Pog. 13 Servokonfigurator in EPIC Housing konfigurator

 

Glede konfiguratorjev in z vidika minimizacije podatkov smo kar se da zmanjšali obseg potrebnih podatkov. Izpolniti je treba obvezna polja, s čimer je zagotovljeno, da se vam pošlje osebna ponudba na podlagi vaših navedb. Podatki, navedeni v konfiguratorju, se uporabljajo izključno za pripravo, pošiljanje in usklajevanje ponudbe, ki jo zahtevate.

 

Pog. 14 Obdobje hrambe osebnih podatkov

 

Če ni drugače navedeno, je kriterij za določitev obdobja hrambe ustrezno zakonsko določeno obdobje hrambe. Po izteku takega obdobja se podatki izbrišejo, če niso več potrebni za izvedbo pogodbe ali sklenitev pogodbe.

 

Pog. 15 Pravna ali pogodbena pravila zagotavljanja osebnih podatkov

 

Zagotavljanje osebnih podatkov delno predpisuje zakon, npr. davčni predpisi, lahko pa je tudi posledica pogodbenih dogovorov (npr. izjave o pogodbenici). Pri podpisu pogodbe se od posameznikov, na katere se nanašajo podatki, včasih zahteva predložitev njihovih osebnih podatkov, da lahko mi z njimi razpolagamo ali jih po potrebi obdelujemo pozneje. Tako se lahko na primer od posameznikov, na katere se nanašajo podatki, zahteva obvezna predložitev osebnih podatkov ob podpisu pogodbe z našo družbo. Če posamezniki, na katere se nanašajo podatki, ne predložijo osebnih podatkov, pogodba z njimi mogoče ne bo sklenjena. Posamezniki, na katere se nanašajo podatki, morajo pred dajanjem podatkov na razpolago stopiti v stik z našim osebjem. Naš zaposleni bo v vsakem posameznem primeru posameznikom, na katere se nanašajo podatki, svetoval, ali je tako zagotavljanje podatkov predpisano z zakonom ali pogodbo, ali pa potrebno za sklenitev pogodbe. Prav tako jih bo obvestil o obstoječih obveznostih zagotavljanja osebnih podatkov in možnih posledicah v primeru, da tega ne storijo.

 

Pog. 16 Avtomatizirano sprejemanje odločitev

 

Avtomatiziranega sprejemanja odločitev ali oblikovanja profilov ne izvajamo.

 

Pog. 17 Pravna podlaga za obdelavo podatkov

 

Naša pravna podlaga za postopke obdelave podatkov je člen 6(I)(a) GDPR, ki od nas zahteva, da pridobimo soglasje za posebne namene obdelave, zlasti naročanja na novice. Obdelava podatkov temelji na členu 6(I)(b) GDPR, če je obdelava osebnih podatkov potrebna za zagotavljanje pogodbene skladnosti v zvezi s posameznikom, na katerega se nanašajo podatki, kot pogodbenim partnerjem. Takšen primer so na primer postopki obdelave, ki so potrebni za dostavo blaga ali izvedbo storitev ali povratnih storitev. Enaka pravna podlaga pokriva tudi postopke, potrebne za izvedbo predpogodbenih ukrepov, npr. v primeru poizvedb o naših izdelkih ali storitvah. Obdelava temelji na členu 6(I)(c) GDPR, če je naša družba po zakonu dolžna obdelovati osebne podatke, npr. zagotavljati skladnost z davčnimi obveznostmi ali dajatvami.

 

Pog. 18 Pravna podlaga na osnovi člena 6(I)(f) GDPR, naš zakoniti interes za obdelavo

 

Postopki obdelave lahko temeljijo na členu 6 (I)(f) GDPR. Postopki obdelave, ki jih ne pokrivajo nobena druga načela iz poglavja 14, temeljijo na tej pravni podlagi, če je obdelava potrebna za zaščito zakonitega interesa naše družbe ali tretje osebe, če ne prevladajo interes, temeljne pravice in svoboščine posameznikov, na katere se nanašajo podatki. Zakoniti interes se predvideva, če je posameznik, na katerega se nanašajo podatki, stranka odgovorne osebe (drugi stavek uvodne določbe 47 GDPR).

Če obdelava osebnih podatkov temelji na členu 6(1)(f) GDPR je naš zakoniti interes opravljanje naše poslovne dejavnosti.

 

Pog. 19 Dodatne informacije

 

 
Stranka se zaveda, da glede na trenutno stanje tehnologije ni mogoče zagotoviti popolne varnosti podatkov pri prenosih podatkov prek interneta. Zaradi tega stranka prevzema vso odgovornost z vidika varnosti podatkov, objavljenih na internetu. Iz tega razloga imajo posamezniki, na katere se nanašajo podatki, alternativne možnosti sporočanja podatkov, npr. prek telefona.

 

 Pog. 20 Več informacij

 

LAPP izjemno ceni zaupanje svojih strank. Zaradi tega bomo z veseljem odgovorili na vaša morebitna vprašanja v zvezi z obdelavo osebnih podatkov. Za morebitna vprašanja, ki niso dovolj podrobno razložena v tej izjavi o varstvu podatkov, ali če stranke potrebujejo dodatna poglobljena pojasnila, nas kontaktirajte na elektronski naslov info(at)lappslovenia.com.