Recikliranje kablov

Naše delo temelji na prepričanju, da morata tehnologija in ekologija delovati z roko v roki. Odgovornost do okolja dosledno izvajamo. Od tega lahko imajo korist tudi naše stranke in svoje kable odstranijo na okolju prijazen način.

 

Recikliranje kablov na okolju prijazen način

Okoljsko ozaveščeno ravnanje z dragocenimi viri in prizadevanje za povezovanje ekologije z ekonomijo sta trdni sestavini filozofije našega podjetja in vsakdanjega ravnanja. Naša odgovornost do narave ne preneha pred lastnimi „vrati“. Zato vam ponujamo možnost, da svoje ostanke kablov okolju prijazno odstranite pri našem partnerskem podjetju.

Kable recikliramo po standardu ISO 9001. Kable razstavimo na popolnoma mehanski način. Posamezne materiale ponovno uporabimo, neuporabne ostanke pa strokovno odstranimo.

 

Okolju prijazni materiali
Naš program kablov in pribora vsebuje izdelke brez halogenov, ki zagotavljajo ljudem, okolju in napravam večjo varnost v primeru požara, zaščito pred strupenimi reakcijami in prednosti pri recikliranju. Vsi izdelki in embalaže so brez azbesta in FCKW (fluor-klorogljikovodiki). Pri proizvodnji kablov in napeljav iz PVC se praviloma odrekamo stabilizatorjem z vsebnostjo svinca.

 

Okolju prijazne inovacije
Šele po ÖLFLEX® NATUR, ki smo ga razvili pri nas, se lahko biološko razgradljiva olja brez težav uporabijo v povezavi s kabli.

 

Okolju prijazna proizvodnja
Naši proizvodni obrati v veliki meri obnavljajo ostanke iz proizvodnje kablov, testne in pomanjkljive izdelke. Nastali ostanki umetnih snovi gredo v nadaljnjo uporabo.