Recikliranje kablov

Naše delo temelji na prepričanju, da morata tehnologija in ekologija delovati z roko v roki. Odgovornost do okolja jemljemo zelo resno. Od tega lahko imajo korist tudi naše stranke, ki svoje kable tako odstranijo na okolju prijazen način.

Recikliranje kablov na okolju prijazen način

Okoljsko ozaveščeno ravnanje z dragocenimi viri in prizadevanje za povezovanje ekologije z ekonomijo sta trdni sestavini filozofije našega podjetja in vsakdanjega ravnanja. Naša odgovornost do narave ne preneha pred lastnimi „vrati“. LAPP svojim partnerjem ponuja možnost, da svoje ostanke kablov okolju prijazno odstranite pri partnerskem podjetju.

Kable recikliramo po standardu ISO 9001. Razstavimo jih na popolnoma mehanski način. Posamezne materiale ponovno uporabimo, neuporabne ostanke pa strokovno odstranimo.

Okolju prijazni materiali
Naš program kablov in pribora vsebuje izdelke brez halogenov, ki zagotavljajo ljudem, okolju in napravam večjo varnost v primeru požara, zaščito pred strupenimi reakcijami in prednosti pri recikliranju. Vsi izdelki in embalaže so brez azbesta in FCKW (fluor-klorogljikovodiki). Pri proizvodnji kablov in povezav iz PVC se praviloma odrekamo stabilizatorjem z vsebnostjo svinca.

Okolju prijazne inovacije
Šele po ÖLFLEX® NATUR, ki smo ga razvili pri nas, se lahko biološko razgradljiva olja brez težav uporabijo v povezavi s kabli.

Okolju prijazna proizvodnja
Naši proizvodni obrati v veliki meri obnavljajo ostanke iz proizvodnje kablov, testne in pomanjkljive izdelke. Nastali ostanki umetnih snovi gredo v nadaljnjo uporabo.