LAPP žaluje za Siegbertom E. Lappom

Bil je strasten podjetnik, pogumen vizionar in navdihujoč izumitelj. Siegbert E. Lapp je umrl pri starosti 70 let.

03 LC Siegbert Lapp 1200x400 sw-1

V sredo, 19. aprila 2023, je Siegbert E. Lapp, pri starosti 70 let, umrl v tragični prometni nesreči, ki se ni zgodila po njegovi krivdi. Z njim je družina izgubila svojega ljubljenega moža, očeta, dedka, brata in strica. LAPP je izgubil strastnega podjetnika, pogumnega vizionarja in navdihujočega izumitelja.

Siegbert E. Lapp, najstarejši sin obeh ustanoviteljev podjetja Oskarja in Ursule Ide Lapp, je navdušenje nad tehnologijo podedoval po očetu. Leta 1967 je nastopil v vajeništvo kot orodjar. Nato je z odliko diplomiral na Univerzi uporabnih znanosti Esslingen, kjer je študiral strojništvo in industrijsko inženirstvo. Po več bivanjih v tujini, v različnih podjetjih kabelske industrije, se je leta 1980 pridružil podjetju Lapp GmbH Kabelwerke kot tehnični sodelavec. Od takrat je postavil pomembne impulze za nadaljnji razvoj skupine in bil odgovoren predvsem za področja tehnologije in proizvodnje ter raziskav in razvoja. Ko je leta 1987 umrl njegov oče in ustanovitelj podjetja Oskar Lapp, je Siegbert E. Lapp prevzel vodenje podjetja s svojo mamo Ursulo Ido Lapp in bratom Andreasom Lappom.

Skupaj z Andreasom Lappom si je z velikim pogumom in strateško vizijo prizadeval za internacionalizacijo skupine. Zgradil in promoviral je številne proizvodne in razvojne obrate v Evropi in po svetu, tudi v Indiji, Koreji in ZDA. Pod njegovim vodstvom je bil v Forbachu v Franciji zgrajen največji proizvodni obrat doslej.

Pomemben poudarek je bil na razvoju in zaščiti intelektualne lastnine skupine podjetij. V ta namen je leta 2005 v Chamu v Švici ustanovil podjetje Lapp Engineering. Posebej ponosen je bil na tehnične izume in patente, ki jih je prinesel v registracijo. S tem je pomembno prispeval k konkurenčnemu in inovativnemu pozicioniranju skupine LAPP na svetovnem trgu. S tem je zagotovil nadaljevanje izumiteljskega duha LAPP.

Leta 2015 je prestopil v nadzorni svet, ki ga je kot predsednik prevzel od Ursule Ide Lapp.

Siegbert E. Lapp je bil vedno zavezan tudi družbenim temam. Kot ustanovni član in član upravnega odbora združenja Kind e.V. v Stuttgartu se je uspešno zavzemal za boljše ravnovesje poklicnega in zasebnega življenja. Druga velika skrb Siegberta E. Lappa je bila fundacija Oskar Lapp, ki se zavzema za raziskave srca in ožilja. Bil je predsednik odbora fundacije in z ustanovitvijo več LAPP centrov odličnosti po vsem svetu spodbujal mlade talente ter jim omogočil usposabljanje za elektrotehniko. Za njegovo izjemno zavzetost na ravni skupnosti je bil imenovan za častnega občana občine Edolo v Italiji.

Objavo za javnost (ANG) lahko preberete tukaj.