Z vizijo globalnega delovanja

Zgodovina podjetja LAPP

Tisti ki želijo oblikovati prihodnost, morajo vedeti od kod prihajajo. Za nas v LAPP, so naše korenine in vrednote ustanoviteljev našega podjetja Oskarja in Ursule Ide Lapp, motivacija za naša sedanja in prihodnja dejanja. Skozi zgodovino so naše vrednote določale kakšni smo: inovativni ter usmerjeni v stranke, uspeh in družino. Te vrednote so omogočile podjetju LAPP, da se je lahko iz nič razvilo v vodilno na svetovnem trgu integriranih povezovalnih sistemov.

Mejniki našega uspeha

1957 Položitev temeljnega kamna: ÖLFLEX®

mejnik 1957 prva blagovna znamka olflex

Čas zahodno nemškega gospodarskega čudeža. Industrija raste, pri ožičenju v tovarnah pa je še vedno vse žice potrebno posamično in ročno vleči skozi plašč – to je okorno in dolgotrajno početje. Oskar Lapp ima boljšo idejo: razvoj prvega industrijsko izdelanega fleksibilnega krmilnega kabla z različno obarvanimi jedri. Ker je kabel fleksibilen in odporen na olje, ga Oskar in Ursula Ida Lapp poimenujeta ÖLFLEX®, s čimer ustvarita prvi izdelek z blagovno znamko v kabelski industriji. Sedež in skladišče podjetja sta se sprva nahajata v njuni hiši v okrožju Stuttgart-Vaihingen.

1959 izpolnitev življenjskih sanj

mejnik 1959 uresnicitev zivljenjskih sanj

Ursula Ida Lapp registrira U.I. Lapp KG. Za Oskarja Lappa je ustanovitev podjetja uresničitev njegovih življenjskih sanj. Ustanovni kapital je bančno posojilo v višini 50.000 mark. Oskar Lapp skrbi za tehnologijo, Ursula Ida skrbi za komercialne aktivnosti.

1963–1966 podjetje raste

mejnik 1963 1966 podjetje raste naprej

Lappovca ustanovita nadaljnja podjetja, vključno z Lapp Kabelwerke GmbH leta 1963. Že takrat je podjetje izdelovalo kable po specifikacijah kupca. Leta 1965 se je sedež podjetja preselil iz njunega doma v Stuttgart-Vaihingenu nekaj kilometrov stran na sedanjo lokacijo na Schulze-Delitzsch-Strasse.

1979 – LAPP postane mednaroden

unternehmen geschichte 05 1979-USA

Kot prvo tuje hčerinsko podjetje ustanovita Ölflex Inc. v ZDA – to je bila takrat zelo neobičajna praksa za takšna družinska podjetja. Uspeh podjetja dokazuje, da imata prav: ameriški partnerji cenijo usmerjenost k strankam in zgledno storitev.

1983 – Druga generacija

Siegbert Lapp kot prvi član druge generacije ustanovi novo podjetje: S. Glaskabel GmbH, ki danes deluje kot Lapp Systems GmbH in ponuja prilagojene povezovalne sisteme za stranke.

1987 – Nova era

Oskar Lapp 690x518px ikona

Smrt Oskarja Lappa pomeni začetek nove dobe: Ursula Ida Lapp ter njena sinova Andreas in Siegbert Lapp še naprej vodijo podjetje v duhu ustanovitelja.

1992 – Fundacija Oskarja-Lappa

LAPP druzbena odgovornost

V spomin na podjetnika je ustanovljena fundacija Oskarja Lappa. Predana je raziskavam srčnih bolezni in z Oskar Lapp raziskovalno nagrado podpira mlade znanstvenike.

1995-2005 Postanemo globalni igralec

Število mednarodnih podjetij raste. Skupina podjetij je že zastopana na glavnih trgih v Aziji, Evropi in Ameriki. Skupina LAPP zaposluje 2.500 ljudi v 50 podjetjih in več kot 100 zastopništvih po vsem svetu.

2006 Poslujemo spletno

e-Shop LAPP onlineshop kosarica

LAPP je eden prvih, ki se pridruži naprednim podjetjem, z možnostjo spletnega naročanja. Tiskani katalog kljub temu obstaja še danes.

2010 - ÖLFLEX® svetovna turneja

oelflex worldtour stuttgart

Dogodek presežkov: svetovna turneja ÖLFLEX®. ÖLFLEX® kabelski boben pošljemo po vsem svetu. Obišče 11 LAPP lokacij, prepotuje več kot 51.000 km in je podpisan s strani več kot 2.500 ljudi.

2013 Odprtje novega logističnega centra

LAPP logisticni center ikona

LAPP postavlja standarde z novim servisnim in logističnim centrom v Ludwigsburgu. Na 30.000 kvadratnih metrih je shranjenih do 90.000 kabelskih bobnov, ki so naloženi na 30 nakladalnih rampah za tovornjake. Skladišče je popolnoma avtomatizirano, kupci v Nemčiji prejmejo svoje izdelke v 24 urah.

2015 Od komponent do sistemov

LAPP daje vse večji poudarek tudi sistemskim rešitvam, vključno z že konfekcioniranimi servo kabli in energetskimi verigami. Ta ponudba je združena pod novim imenom ÖLFLEX® CONNECT.

2017 Tretja generacija

LAPP Lapp M ikona

Matthias Lapp prevzame odgovornost za poslovanje v regijah Evrope, Južne Amerike, Bližnjega vzhoda in Afrike. S tem se začenja predaja štafete tretji generaciji Lapp družine.

2018 Novo ime

Logo HannoverMesse novo ime lapp

Podjetje že dolgo ne ponuja le kablov, ampak je uveljavljeno kot sistemski dobavitelj z brezhibnimi mednarodnimi storitvami. V skladu s tem si je podjetje nadane novo ime: LAPP.

Ime, ki se enotno uporablja po vsem svetu in za vsa podjetja skupine.

Z vizijo postati globalni igralec

2022 Predaja odgovornosti vodenja

LAPP v celoti upravlja tretja generacija. Matthias Lapp prevzame mesto predsednika izvršnega odbora Lapp Holding AG. V nadzorni svet se imenuje Katharina Lapp. To pomeni, da bo v tako upravnem odboru, kot tudi nadzornem svetu še naprej zastopan po en družinski član, LAPP pa bo tudi v prihodnje ostalo družinsko podjetje.