Intralogistika

Avtomatizirani - z LAPP povezovalnimi rešitvami za intralogistiko

LAPP intralogistika naslovna slika

Svet se spreminja. Globalni megatrendi, kot sta digitalizacija in avtomatizacija, spreminjajo družbo – in s tem intralogistiko. Povezan svet je manjši, poti so krajše. Ustvarjajo se novi prostori za inovacije. Globalno mreženje predstavlja posebne izzive za gospodarstvo, ki se mora soočiti z novimi priložnostmi in iskanjem v prihodnost usmerjenih rešitev. Potencial digitalizacije in avtomatizacije na področju intralogistike seveda ponuja ogromne priložnosti.

Dogovorite se za sestanek z našimi strokovnjaki

Ali želite izkoristiti LAPP-ovo obsežno strokovno znanje in imeti ob sebi izkušenega partnerja na vaši poti v avtomatiziran intralogistični svet prihodnosti? Naši strokovnjaki vam bodo z veseljem svetovali in sodelovali z vami pri izvedbi vašega individualnega projekta.

   

Digitalna doba intralogistike

Uporaba avtomatiziranih skladiščnih in transportnih sistemov omogoča učinkovitejše procese, ki prihranijo čas in stroške. Inteligentno povezovanje vseh komponent zadovoljuje povpraševanja po dostavi v istem dnevu in majhnih prilagojenih serijah. Stalna in popolna preglednost pretoka blaga po zaslugi interneta stvari (IoT) omogoča tudi spremljanje in nadzor skladiščnih in logističnih procesov v realnem času ter s tem ponuja natančne rešitve za napovedovanje in hitrost proizvodnje.

Izkoristite svoj potencial - z LAPPom

Optimalno povezovanje skladišč je tukaj ključnega pomena. V ta namen morajo podjetja uporabiti različne kabelske tehnologije za povezavo zahtevanih strojev in sistemov. Osnovne zahteve za kable vključujejo fleksibilnost pri aplikacijah neprestanega gibanja v tesnih prostorih ter vzdržljivost in zanesljivost v težkih pogojih, kot so umazanija, vlaga, kemikalije, ekstremne temperature, plameni, olja in sončna svetloba (UV), ki se povavljajo v industrijskih okoljih – in navsezadnje visoko pasovno širino v digitaliziranih skladiščnih operacijah.

Podatkovna omrežja so življenjska sila logistike in sodobnega ravnanja z materiali ter zahtevajo kable in povezave, ki lahko prenašajo podatke znotraj in zunaj objekta. LAPP ponuja prave povezovalne rešitve, ki omogočajo nemotene in učinkovite intralogistične procese. Stranke imajo koristi tudi od rešitev za napovedno vzdrževanje, ki jih ponuja podjetje LAPP. Zahvaljujoč uporabi senzorjev in analizi podatkov je mogoče predvideti morebitne izpade in potrebe po vzdrževanju, kar vodi k boljšemu načrtovanju vzdrževanja in zmanjša tveganje za okvaro.

Združenje Verband Deutscher Maschinen- und Anlagenbau (VDMA) opredeljuje intralogistiko kot »organizacijo, nadzor, izvajanje in optimizacijo notranjega materialnega toka, informacijskih tokov in ravnanja z blagom v industriji, trgovini in javnih objektih«. Intralogistika torej zajema vse procese od prispetja blaga, skladiščenja, internega transporta in obdelave naročil do dostave blaga. Na podlagi tega lahko intralogistiko razdelimo na tri podpodročja: skladiščno logistiko, proizvodno logistiko in zunanjo logistiko.

Aplikacije

Aplikacije vključujejo kompleksne izzive digitalizacije, ki odpirajo veliko prostora za inovacije in s tem pionirske rešitve. Področja uporabe so raznolika in številna, prednosti pa ogromne. LAPP se vidi kot pionir v prihodnost usmerjenega razvoja in zato omogoča optimalne intralogistične procese na številnih področjih te industrije.

Žerjavi in dvigala (proizvodnja/uporaba)

Teaser1

Žerjavi in dvigala premikajo težke tovore v intralogistiki in drugih področjih. Žerjavi se uporabljajo za posebej zahtevna bremena, pogosto na gradbiščih, v pristaniščih, tovarnah, skladiščih, na ladjah in drugod. Dvigala so bila razvita posebej za navpično dvigovanje bremen in se uporabljajo na primer v delavnicah, na vzdrževalnih območjih in pri montažnih delih.

LAPP na tem področju ponuja prilagodljive in robustne sisteme kabelskih verig, ki ščitijo kable in zagotavljajo varno oskrbo z energijo tudi v ekstremnih pogojih v žerjavih in dvigalih z veliko gibanja, vibracij in drugih vplivov okolja. Kabli in konektorji LAPP so med drugim odporni na olja, kemikalije in UV sevanje. Varnost, ki je tako pomembna v intralogistiki, LAPP zagotavlja v obliki kablov, ki so odporni na gorenje, nastajanje dima in proizvajajo nizke emisije. Ob tem LAPP podatkovni kabli in Ethernet industrijske rešitve zagotavljajo zanesljive in hitre prenose podatkov za krmiljenje sodobnih žerjavov in dvigal, opremljenih s senzorji, nadzornimi sistemi in IoT tehnologijami.

Transporterji (skladišče/proizvodnja/zunanja uporaba)

Teaser2

Transporterji so mehanski sistemi, ki se uporabljajo za prenos materialov, izdelkov ali blaga z enega mesta do drugega. Njihova področja uporabe so raznolika, a imajo skupen cilj: optimizacija materialnega toka in povečanje učinkovitosti proizvodnih in logističnih procesov. LAPP, z inovativnimi povezovalnimi rešitvami, omogoča zanesljiv in varen prenos energije in podatkov za številne vrste transporterjev – od tračnih in valjčnih do polžastih in verižnih ter drugih transporterjev.

To pomeni, da LAPP kabelske verige  zagotavljajo varno oskrbo z energijo, saj ščitijo kable in vodnike tudi pri gibanju in obremenitvi. V pogosto težkih okoljih so zahteve glede kakovosti izdelkov visoke. Tukaj so uporabljeni različni materiali, ki so primerni za takšne primere uporabe, npr. za skladišča v sektorju hrane in pijače, ki zahtevajo fleksibilnost pri nizkih temperaturah. Hiter prenos podatkov brez napak je mogoč s podatkovnimi kabli in industrijskimi ethernetnimi rešitvami podjetja LAPP ter sodobnimi transportnimi sistemi s senzorji in krmilnimi sistemi, ki optimizirajo pretok materiala in spremljajo delovanje.

Tovornjaki in viličarji (skladišče/proizvodnja/zunaji prostori)

Teaser3

Tovornjaki in viličarji se uporabljajo v logistiki in industirji pretoka blaga, za namen transporta izdelkov in materiala. Tovorna vozila prevažajo blago različnih velikosti in konfiguracij na kratke in dolge razdalje. Viličarji so industrijska vozila, ki se uporabljajo za dvigovanje in premikanje težkih bremen v skladiščih, proizvodnih obratih, pristaniščih in drugih okoljih.

LAPP, z v prihodnost usmerjenimi rešitvami, podpira različne aplikacije tovornjakov in viličarjev, ki zagotavljajo zanesljiv in varen prenos energije in podatkov. Kabelske verige ščitijo kabel in napeljave v najbolj neugodnih pogojih gibanja in vibracij. Kabli in konektorji so robustni in odporni na onesnaženje, vlago, vibracije in kemične vplive. Sodobni tovornjaki in viličarji s senzorji, nadzornimi sistemi in tehnologijami IoT imajo koristi od podatkovnih kablov LAPP in Ethernet industrijskih rešitev,  ki omogočajo zanesljiv in hiter prenos podatkov.

Avtonomni mobilni roboti (skladišče/proizvodnja/zunanji prostor)

Teaser4

Avtonomni mobilni roboti (AMR) so opremljeni z naprednimi senzorji, umetno inteligenco in navigacijskimi tehnologijami, da lahko samostojno opravljajo naloge brez človekovega posredovanja. Zavedajo se okolice, znajo se orientirati in sprejemati pametne odločitve. AMR-ji se uporabljajo v skladiščih in distribucijskih centrih za prevoz blaga, polnjenje polic, transport izdelkov za komisioniranje in pakiranje ter optimizacijo ravnanja z materialom. Za uresničitev vseh svojih prednosti se zanašajo na zanesljiv prenos energije in podatkov, ki ga LAPP zagotavlja s sistemi kabelskih verig ter robustnimi in predvsem fleksibilnimi kabli, ki ne ovirajo svobode gibanja robotov.

LAPP razvija povezovalne rešitve, ki podpirajo svobodo gibanja in prilagodljivost AMR-jev ter zagotavljajo zanesljivo delovanje tudi med neprekinjenim gibanjem. Preizkušene povezovalne rešitve podjetja LAPP, razvite skupaj s kupci, omogočajo zanesljivo in učinkovito uporabo AMR-jev – in s tem celotnega logističnega sistema.

Avtomatizirani sistemi za shranjevanje in prevzemanje (skladišče)

Teaser5

Sistemi avtomatiziranega skladiščenja in prevzemanja (ASRS) avtomatizirajo proces skladiščenja in odvoza blaga v skladišču ali distribucijskem centru. Ti avtomatizirani skladiščni sistemi uporabljajo robotiko, avtomatske transportne naprave in naprave za upravljanje polic, za učinkovitejši pretok materiala. Prednosti so številne: ASRS učinkoviteje uporablja razpoložljivi skladiščni prostor kot ročni skladiščni sistemi in omogoča večjo gostoto skladiščenja, zmanjšuje stroške dela, zagotavlja hitrejši pretok materiala in preprečuje človeške napake.

Povezovalne rešitve LAPP odpirajo ta potencial na različnih področjih ASRS. Neprekinjeno napajanje je zagotovljeno s sistemi kabelskih verig in fleksibilnimi kabli za optimalno svobodo gibanja avtomatiziranega tekočega traku in naprav za upravljanje s policami, kar ASRS omogoča zanesljivo izvajanje njihovih avtomatiziranih funkcij. To konektorji so odporni tudi na zunanje vplive v industrijskem okolju.

Robotski sistemi (skladišče/proizvodnja)

Teaser6

Robotski sistemi so sestavljeni iz robotov, senzorjev, krmilnih tehnologij in drugih komponent ter se uporabljajo v različnih panogah in aplikacijah za avtomatizacijo delovnih procesov, povečanje učinkovitosti ter izboljšanje natančnosti in varnosti. Na področju intralogistike se roboti uporabljajo v skladiščih in distribucijskih centrih za transport, zlaganje, pakiranje in sortiranje blaga.

Povezovalne rešitve podjetja LAPP omogočajo zanesljiv in varen prenos energije in podatkov s kabelskimi verigami in fleksibilnimi kabli, ki izpolnjujejo visoke zahteve glede svobode gibanja robotov in odpornosti na zahtevno okolje robotov, kjer so lahko med drugim izpostavljeni umazaniji, vlagi, vibracijam in kemičnim vplivom. Varno podatkovno komunikacijo med senzorji, krmilnimi sistemi in roboti samimi, omogočajo podatkovni kabli in Ethernet industrijske rešitve. Posebni LAPP izdelki, kot je ETHERLINE® ROBOT PN, so na voljo tudi za tovrstne zahteve, kot sta pogosto izmenično upogibanje ali torzija.

Avtomatsko skladiščenje majhnih delov (skladišče/proizvodnja)

Teaser7

Avtomatsko skladiščenje majhnih delov je bilo razvito za avtomatizirano skladiščenje in dobavo majhnih artiklov v proizvodnem ali skladiščnem okolju. Specializirani skladiščni sistemi uporabljajo robotiko, avtomatske naprave za upravljanje polic, AMR-je in tekoče trakove za učinkovito shranjevanje in pridobivanje majhnih delov ter optimizirajo dostop do zahtevanih izdelkov. Naprave za samodejno upravljanje polic potujejo vzdolž vrstic polic in izvajajo postopke shranjevanja in prevzemanja, medtem ko roboti ali avtomatski tekoči trakovi prevažajo artikle med skladiščnimi enotami in delovnimi postajami. Za te posebne zahteve se sistemi za shranjevanje zanašajo na povezovalne rešitve, kot so tiste, razvite pri LAPP: zanesljive in robustne za stabilno napajanje in prenos podatkov. Avtomatizirane naprave in roboti v avtomatskih skladiščih majhnih delov lahko natančno nadzorujejo skladiščne in transportne operacije zahvaljujoč varni podatkovni povezavi. LAPP ponuja podatkovne kable in industrijske Ethernet rešitve, ki omogočajo hiter prenos podatkov brez napak.

ÖLFLEX® CONNECT – vsestranska rešitev

Inteligentno povezovanje vseh komponent je celovit projekt, ki zahteva individualno prilagojene povezovalne rešitve iz enega vira. ÖLFLEX® CONNECT je vsestranski LAPP paket, ki poskrbi za vse zahteve intralogistike. Sistemska rešitev, razvita pri LAPP, ponuja konfekcionirane enožilne kable za stacionarne sisteme, servo povezave za hitre aplikacije in kompleksne kabelske verige.

Na 17 najsodobnejših montažnih mestih, v 12 državah, na 4 celinah, 920 zaposlenih, na 40.000 m² dela na, od proizvajalca neodvisnih, sistemskih rešitvah. Vedno smo blizu in lahko se zanesete na znanje in izkušnje iz približno 500.000 različnih konfekcij letno. Vidimo se kot zunanji oddelek za naše stranke in ponujamo komplete za nove projetke. Izkoristite naše obsežno strokovno znanje na področju kabelske tehnologije in poiščite individualno sistemsko povezovalno rešitev, prilagojeno vašim potrebam.