Eno podjetje, eno ime - po vsem svetu

LAPP poenostavlja in unificira svojo globalno identiteto

Lapp splet nov

Z imenom LAPP - z velikimi tiskanimi črkami  - družinsko podjetje poudarja svojo prisotnost na trgu, kot vodilni dobavitelj sistemskih rešitev. V prihodnje bodo vse nacionalne hčerinske družbe in oddelki delovali pod imenom LAPP brez dodanih imen. Sporočilo je jasno - eno ime in en logotip za celotno podjetje, ki ponuja svojim strankam vselej enako izjemno storitev, kadarkoli in kjerkoli že so. Nova identiteta podjetja bo prvič predstavljena na sejmu v Hannovru. V prihodnosti bo družinsko ime predstavljalo temeljne vrednote družbe in sicer osredotočanje na uspeh, stranke, inovacije in družino.

 

Uvedba nove blagovne identitete je odziv družbe LAPP na dejstvo, da se je prvotni proizvajalec kablov razvil v ponudnika sistemskih rešitev. Imena "Kabel", "Cable" ali "Cablo", ki so bila uporabljena v mnogih državah od ustanovitve podjetja leta 1959, bodo izginila. V zadnjih letih se je LAPP uspešno razvil v ponudnika sistemskih rešitev in izdelkov z blagovno znamko za številne industrijske panoge in aplikacije, kar dokazujejo pozitivni rezultati preteklega poslovnega leta, v katerem je bila dosežena 13.9-odstotna globalna rast. "Zdaj je pravi čas za enotno ime po vsem svetu in enoten logotip, ki vse skupaj povezuje," pojasnjuje predsednik družbe Andreas Lapp. Stranke in njihove potrebe so v središču te odločitve. "Danes ni več tako pomembno, v kateri državi stranke kupujejo naše izdelke in kam so le-ti dostavljeni - že dolgo delujemo kot mednarodna ekipa. Naslednji logični korak naše identitete je, da to tudi navzven pokažemo. Še več: to je točno tisto, kar pričakujejo naše stranke ", nadaljuje Andreas Lapp.

 

 

Sprememba je korak naprej v razvoju družbe, vendar je tudi skupna odločitev družine Lapp - LAPP namreč ostaja LAPP. Sprememba se je zgodila leta 2017, ko je Matthias Lapp, član tretje generacije ustanoviteljice družbe družine Lapp, prevzel vlogo izvršnega direktorja za Evropo, Afriko, Bližnji vzhod in Južno Ameriko.

Podjetje LAPP s sedežem v Stuttgartu v Nemčiji je vodilni ponudnik sistemskih rešitev in izdelkov z blagovno znamko na področju kabelskih povezav. Portfelj podjetja vključuje standardne in visoko fleksibilne kable, industrijske konektorje in komponente za zaščito in uvajanje kablov, prilagojene sistemske rešitve, tehnologije, kot so avtomatizacija, robotika inteligentne tovarne prihodnosti, ter tehnično opremo. Glavni trg podjetja LAPP je sektor projektiranja industrijske strojegradnje in objektov. Drugi ključni trgi so živilska industrija energetika in mobilnost.

Družba LAPP je družinsko podjetje že od ustanovitve leta 1959. V poslovnem letu 2016/17 je ustvarila konsolidirane prihodke v višini 1.027 milijonov evrov. LAPP trenutno zaposluje približno 3.770 ljudi po vsem svetu, ima 17 proizvodnih obratov in približno 40 prodajnih podjetij. Sodeluje tudi s približno 100 tujimi predstavniki.