LAPP skupina žaluje za Ursulo Ido Lapp

Ustanoviteljica podjetja je umrla pri starosti 90 let

LAPP skupina žaluje za Ursulo Ido Lapp

Ursula Ida Lapp  *30. May 1930   †25. April 2021

Bila je neverjetna poslovna ženska in se je zapisala v poslovno zgodovino: Ursula Ida Lapp, ustanoviteljica podjetja LAPP, je umrla minulo nedeljo v starosti 90 let v Stuttgartu, v Baden-Württembergu. "Naša mama je bila duša podjetja. Zelo jo bomo pogrešali, tako kot mamo, kot tudi modro svetovalko," pravi Andreas Lapp, predsednik uprave LAPP Holding AG.

Ursula Ida Lapp je bila podjetnica s strastjo in zagonom. Skupaj z možem Oskarjem Lappom (1921-1987) je ustanovila podjetje, ki je danes vodilno na svetovnem trgu integriranih povezovalnih rešitev. Zgodba o uspehu se je začela ob koncu 50-ih let, ko je Oskar Lapp razvil prvi pravokotni konektor za industrijsko uporabo in prvi industrijsko izdelan napajalni in kontrolni kabel. Ta izum je revolucioniral povezovalno tehnologijo po vsem svetu.

To ne bi bilo mogoče brez Ursule Ide Lapp. Svoje podjetje U.I. Lapp KG sta ustanovila leta 1959, pri čemer U.I. predstavlja ime Ursula Ida. Na začetku sta posel vodila iz domače garaže v stuttgartskem okrožju Vaihingen. Oskar Lapp je delal v terenski prodaji, Ursula Ida Lapp pa je skrbela za knjigovodstvo, oglaševanje in njune majhne otroke doma. Pogosto je vozila ročni voziček v tovorno skladišče, da bi sprejela kable - ki jih je podjetni par izdelal po naročilu na začetku - ali kdaj tudi posredovala naprej.

Skupaj sta ustanovila prvo blagovno znamko v svetu kablov: ÖLFLEX® je bil pravi izdelek ob pravem času. Zakonca Lapp sta tako postavila standarde kakovosti, ki v proizvodnji kablov po vsem svetu veljajo še danes. Povpraševanje je bilo ogromno. Podjetje je odprlo prvo lastno tovarno leta 1963, za lastno proizvodnjo kablov ÖLFLEX®.

Po smrti Oskarja Lappa leta 1987, je vodenje podjetja prevzela Ursula Ida Lapp s sinovoma Siegbertom in Andreasom, podjetje pa je nadaljevalo z dvigom prisotnosti na mednarodnem trgu.

Danes je LAPP, s sedežem v Stuttgartu, eden vodilnih ponudnikov integriranih rešitev in izdelkov z blagovno znamko na področju kabelske in povezovalne tehnologije.

Toda politične, družbene in kulturne obveznosti so ji bile vedno pri srcu. Ob velikodušnih donacijah za ustanove v Stuttgartu in okolici, pa tudi v Indiji, so ona in njeni sinovi leta 1992 ustanovili fundacijo Oskarja Lappa. Ob tem je bila Ursula Ida Lapp štiri leta vključena tudi v regionalni parlament. Ursula Ida Lapp je prejela številne nagrade za svoje podjetniške dosežke in za svojo družbeno zavezanost, vključno z redom za zasluge federalne republike Nemčije in poslovno medaljo dežele Baden-Württemberg.

LAPP je še danes v celoti v družinski lasti. Ursula Ida Lapp za sabo pušča tri sinove, od katerih dva delata v podjetju. V LAPP sta tudi že aktivna dva vnuka ustanovitelja podjetja. Matthias Lapp (38) je izvršni direktor za evropsko regijo, vključno z Južno Ameriko, Afriko in Bližnjim vzhodom, Alexander Lapp (36) pa je odgovoren za digitalizacijo in e-poslovanje. »To je bila največja želja naše mame: videti, da bi tudi vnuki prevzeli odgovornost v podjetju. Vesel sem, da je to lahko doživela. Še naprej bomo vodili naše podjetje v njenem duhu,« je povedal Siegbert Lapp, predsednik nadzornega sveta. Pogreb bo potekal v okviru najožje družine in prijateljev.

V časten spomin
Vaša družina Lapp

 

Stuttgart, 27 April 2021