Industrijska komunikacija

Zanesljive rešitve za vašo tovarno, stroj in proizvodnjo

LAPP rešitve za industrijsko komunikacijo

Kaj je industrijska komunikacija? Na kratko - Vaš ključ za konkurenčnost v prihodnosti!

5G, Wifi, Industrijski Ethernet in IIoT (Industrial Internet of Things) so teme ki nas čakajo jutri. Z našimi, za industrijo primernimi, robustnimi in visokokakovostnimi izdelki za inteligentno krmiljenje PLC-jev, senzorjev in aktuatorjev vam pomagamo pri preoblikovanju vaše tovarne v pametno tovarno.

 

Industrijska komunikacija na enem mestu: od senzorja, aktuatorja in nadzornega nivoja do ERP-sistema - z našimi izdelki vam pomagamo do celovite rešitve mrežnih povezav za zanesljiv prenos največjih količin podatkov. Zagotavljamo vam izdelke najvišje kvalitete. Zavedamo se, da lahko odpoved ene same komponente povzroči ogromne stroške zaradi ustavitve stroja. Naše povezovalne rešitve so idealne za zahtevne pogoje in nudijo največjo zanesljivost tudi pod kemičnimi, mehanskimi in toplotnimi obremenitvami.

Prednosti:

  • Produkti za vse znane protokole 
  • Strokovno svetovanje, neodvisno od protokola
  • Visokozmogljivi bakreni in optični kabli 
  • Celovite rešitve na enem mestu: kabli, konektorji, konfekcionirane rešitve in stikala

INDUSTRIJSKI ETHERNET IN FIELDBUS

Razlike med Ethernet in Fieldbus tehnologijo

Podjetje LAPP vam ponuja najboljše obeh svetov!

Ethernet, kot mlada tehnologija z obilo prednostmi pred klasičnimi fieldbus sistemi, ponuja brezhibno mrežno infrastrukturo in tekočo pregledno komunikacijo od nivoja senzor/aktuator, nadzornega nivoja do ravni pisarne. PROFINET® ponuja praktično neomejeno število naslovov naprav in z visoko hitrostjo pošilja in sprejema znatno večje količine podatkov (10 Gbit/s v primerjavi z 12 Mbit/s za fieldbus).

Tehnologija fieldbus je primerna za povezavo zapletenih naprav na proizvodni in nadzorni ravni. Zanj so značilni nižji stroški namestitve in enostavna razširitev senzorjev in aktuatorjev. PROFIBUS® je zato primeren za prenos manjših količin podatkov in je omejen na majhno število postaj.