Vodič za izhod iz kabelskega kaosa

FLEXIMARK označevanje kablov, vodnikov in komponent

Vzdržljivo označevanje, ki bo tudi čez leta še vedno zlahka prepoznavno

Urejena hiša, urejen um. To ne velja samo za delovno mizo, pisarno ali trgovino z materialom. Sistem označevanja FLEXIMARK® zagotavlja red v krmilnih omarah, industrijskih obratih in povsod, kjer je pomembna hitra in enostavna prepoznava kablov, posameznih vodnikov ali komponent. S FLEXIMARK® lahko zanesljivo in trajno označite praktično vse kar zahteva hitro in individualno označevanje v industrijskem okolju.

Če ni skrbnega in strokovnega označevanja, postane dodeljevanje in identifikacija kablov in komponent dolgotrajen in drag proces - in naporen. Kaosu se je z označevanjem enostavno izogniti, le to pa je pogosto urejeno tudi s standardi. Ne glede na to, ali gre za gradnjo krmilnih omaric, tehnologijo avtomatizacije ali strojegradnjo in inženiring - kjer koli se kabli uporabljajo in jih je treba označiti, sistemi označevanja FLEXIMARK® zagotavljajo boljši pregled.

Izberite prave oznake

Pomembna, pri izbiri pravega izdelka, so vprašanja »Kaj naj bo označeno?«, »Kako naj bo označeno?« in »Kdaj naj bo označeno?«. V krmilnih omarah ali industrijskih obratih je glavni dejavnik prostor. Za to so še posebej primerne prostorsko varčne ovojne etikete za označevanje kablov, markerji za navoj na posamezne vodnike ali skrčljive cevi za kable in vodnike. Za označevanje kablov po konfekcioniranju lahko etiketo pritrdimo tudi s kabelskimi vezicami na označevalne tulce, držala za znake ali držala za etikete. Glede na okoljske zahteve so izdelane iz plastike ali nerjavnega jekla. Ne glede na različico so oznake hitre in enostavne za uporabo, zanesljive, varne in trajne.

Etikete in oznake lahko enostavno ustvarite sami s komercialno dostopnim laserskim tiskalnikom ali - če želite da bo napis še bolj trpežen in obstojen - s termo transfernim tiskalnikom. Pri tem si pomagajte s programsko opremo FLEXIMARK®. Možno je tudi naročilo nalepk iz nerjavečega jekla, skrčljivih cevi ali plastičnih nalepk za kable, ki so že prilagojeno potiskane. Za uporabo na kraju samem priporočamo prenosne tiskalnike. To omogoča izdelavo znakov za plastične nosilce znakov neposredno med montažo. Napise, iz nerjavečega jekla z odlično kemično odpornostjo, lahko vtisnemo z napravo za ročno vtiskovanje ali s kompletom izdelkov iz nerjavečega jekla. Ob tem FLEXIMARK® ponuja tudi varnostne oznake po ISO 7010.

Uporabno povsod

FLEXIMARK® omogoča različne rešitve za skoraj vsako okolje. Naftne ploščadi, industrijski obrati, mostovi, vetrni in sončni parki, kemične tovarne ali živilska industrija – možnosti označevanja so tako raznolike kot uporaba kablov. Iz tega razloga imajo izdelki FLEXIMARK® posebej robustne lastnosti. Odvisno od zasnove so odporni na toploto in UV žarke, odlično prenašajo številne kemikalije in so odporni proti koroziji ter praskam. Pameten sistem označevanja kablov, povezav in električnih komponent zagotavlja zanesljivo in trajno označevanje tudi za ekstremne pogoje. FLEXIMARK® se ustavi le pri nekaj stvareh – a ne pri kaosu kablov. 

Označevanje kablov, vodnikov in komponent
Kaj želite označiti?
Kable in vodnikeKomponenteVarnostni znaki

 

Kako želite označevati?
Laserski tiskalnikTermo transferni tiskalnikNaročilo prilagojenih oznak

 

Kdaj želite uporabiti oznake?
Pred montažoPo montaži

 

Smo pri vas vzbudili interes? Preberite več o FLEXIMARK® sistemu označevanja.