Posodobitev splošnih pogojev poslovanja 1.3.2024

Spoštovani poslovni partnerji,

sporočamo vam, da smo z dnem 1.3.2024 posodobili naše splošne pogoje poslovanja v točkah 3.2 in 3.4, ki se nanašata na stroške minimalnih naročil in stroške pošiljanja. V nadaljevanju prilagamo posodobljena izseka, ki si nanašata na omenjeni točki.

3.2 Minimalna vrednost naročila in rezi:

  1. Spletna prodaja: 50 EUR neto, brez DDV. Za naročila manjše neto vrednosti, od navedene minimalne vrednosti, obračunamo pavšalni strošek obdelave naročila v višini 10 EUR (vključujoč poštnino).
  2. Standardno naročilo (po e-pošti/telefonu): 100 EUR neto, brez DDV. Za naročila manjše neto vrednosti, od navedene minimalne vrednosti, obračunamo pavšalni strošek obdelave naročila v višini 20 EUR (vključujoč poštnino).

3.4 Poštnina:

  1. Spletna prodaja: Minimalna vrednost posamezne dostave blaga na območju Slovenije, brez stroškov dostave za kupca, znaša vsaj 400 EUR neto.
  2. Standardno naročilo (po e-pošti/telefonu): Minimalna vrednost posamezne dostave blaga na območju Slovenije, brez stroškov dostave za kupca, znaša vsaj 600 EUR neto.
  3. Naročila pod minimalno vrednostjo za brezplačno dostavo za kupca: za dostavo blaga na območju Slovenije, ki ne dosega zgoraj navedenih minimalnih vrednosti posamezne dostave blaga, zaračunamo pavšalne stroške poštnine in pakiranja v višini 5,99 EUR na pošiljko. Če kupec želi poseben način dostave pošiljke (npr. hitra/ekspresna/pošiljka z garancijo), sam v celoti prevzame stroške tovrstnega pošiljanja. Morebitne dodatne stroške zaradi kupčeve odklonitve razkladanja pošiljke nosi kupec. Če kupec sam prevzame blago v našem skladišču, poštnine ne zaračunavamo.

Dne 21.3.2024 je bila splošnim pogojem poslovanja dodana tudi točka 14., ki se nanaša na non-re export to Russia klavzulo na osnovi 12g člena Uredbe Sveta (EU) št. 833/2014, z dne 22.2.2024.

Celotni splošni pogoji poslovanja podjetja LAPP, d.o.o. so na voljo na https://www.etrgovina-lappslovenija.si/splosni-pogoji-poslovanja