Trajnostna zasnova naših izdelkov in rešitev

trajnostna zasnova nasih izdelkov in resitev kategorija

Trajnostno proizveden izdelek zahteva ustrezne postopke in strukture v celotni vrednostni verigi. Prizadevamo si, da bi vpliv našega izdelka na planet, med proizvodnjo in ob uporabi na lokaciji kupca čim bolj zmanjšali. Virov ne želimo preprosto izrabljati, ampak jih želimo uporabljati odgovorno. Iz tega razloga razvijamo trajnostne produktne koncepte za učinkovitejšo rabo naravnih virov, materialno učinkovitost izdelkov ter okolju prijazno ravnanje s kemikalijami in odpadki. Ti koncepti se dolgoročno izvajajo in integrirajo v naš inovativni portfelj.

V tem kontekstu smo razvili prvo kabelsko uvodnico na svetu brez svinca. Zakaj? Ker smo prepričani, da je v prihodnosti lahko uspešen le tisti, ki danes razmišlja o jutri. To velja tudi za uporabo ustreznih povezovalnih rešitev za vaše aplikacije in projekte. Razvoj trajnostnih izdelkov jemljemo kot sestavni del naše korporativne odgovornosti, preden nas k temu zavezujejo zakoni ali predpisi.

 

Čemu so zavezani iz vidika izdelka

  • Kabel in konektor sta zasnovana na za proizvodnjo in uporabo prijazen način.
  • Izdelki, so zasnovani za zanesljivost in vzdržljivost z doseganjem visokih standardov kakovosti: obljubljamo manj izpadov, nižje stroške vzdrževanja in minimiziranje »skupnih stroškov lastništva« (TCO) v njihovi življenjski dobi; to pomeni tudi zmanjšanje porabe virov.
  • Uporaba okolju prijaznih materialov po vsem svetu in hkratno izogibanje snovem, ki vzbujajo skrb: proaktivno raziskujemo inovativne rešitve, ki – kjer je le mogoče – nadomestijo potencialno škodljive sestavine materiala.
  • Spremljanje predpisov o materialih po vsem svetu: Pomaga nam obsežna mreža podjetij za spremljanje, analizo in izvajanje svetovnih predpisov glede uporabljenih materialov.
  • Trajnostno upravljanje dobaviteljev, ki se je izkazalo za učinkovito orodje, zlasti ko gre za surovine.
  • Izogibanje nepotrebnim proizvodnim odpadkom, recikliranje odpadkov in varno odstranjevanje nevarnih odpadkov.

 

Primer izdelka: SKINTOP® MS

Prvi nabor medeninastih kabelskih uvodnic brez svinca na svetu prihaja iz LAPP. Od leta 2020 so najpogostejši modeli naših kabelskih uvodnic SKINTOP® in SKINDICHT® na voljo v različicah brez svinca in s tem predstavljajo trajnosten in v prihodnost usmerjen alternativni izdelek. Izdelki brez svinca so označeni z okrajšavo LF na koncu njihove številke artikla.

Prihodnji direktivi REACH in RoHS že izpolnjujemo – še preden poteče izjema za vsebnost svinca do 4%. Več informacij (ANG).