Pohvale Ministra-Precednika Kretschmanna za zavezanost k usposabljanju

Pripravništva pri LAPP so model za uspeh

Pripravništva LAPP v Nemčiji

Dobro usposabljanje je temelj, na katerem se gradijo prihodnji uspeh mladih. Pripravništvu v podjetju LAPP zato posvečamo veliko pozornosti. Ta zaveza je požela pohvale tudi s strani Winfrieda Kretschmanna, ministra-predsednika Baden-Württemberga. Sinoči je obiskal LAPP, da bi se seznanil s kakovostjo ponujenih pripravništev in poklicnimi perspektivami za tiste, ki jih dokončajo. "LAPP nam kaže kako je lahko integracija beguncev v izobraževanje in medkulturno poklicno usposabljanje uspešno. LAPP je tako odličen vzor. Ni naključje, da je koncept usposabljanja podjetja že pritegnil pozornost daleč izven mej Stuttgarta. "Vsi vemo da je uspešno usposabljanje pomemben korak k uspešni integraciji", pravi Kretschmann.

Pred tem so Matthias Lapp, dr. Hilmar Döring, član uprave za človeške vire pri LAPP Holding AG in pripravniki, dali ministru predsedniku detajlen vpogled kako izgleda pripravništvo v LAPP kabelski tovarni in izobraževalnem centru. Ti so bili osredotočeni na to, kako LAPP privablja pripravnike, posebne izzive, s katerimi se podjetje sooča pri usposabljanju in kako naj bi izgledalo pripravništvo v prihodnosti.

"Kot družinsko podjetje svojo družbeno odgovornost jemljemo zelo resno. Mladim želimo dati dobre priložnosti za prihodnost. Usposabljamo predvsem ljudi za lastne potrebe, saj dobro usposobljeni in kvalificirani zaposleni zagotavljajo tako naše sposobnosti kot dolgoročno uspešnost našega podjetja", je pojasnil Matthias Lapp.