Zamenjava generacije pri LAPP

Matthias Lapp imenovan na mesto predsednika izvršnega odbora

prehod generacij Lappconnect 1

Lappovi: druga in tretja generacija podjetniške družine

Stuttgart, 20 julij, 2022

Družinsko podjetje LAPP s sedežem v Stuttgartu, bo od 1. oktobra 2022 vodila tretja generacija. Matthias Lapp (39), vnuk ustanoviteljice podjetja Ursule Ide Lapp, bo prevzel mesto izvršnega direktorja Lapp Holding AG. Njegov stric Andreas Lapp (66), predsednik izvršnega odbora in njegov oče Siegbert E. Lapp (70), predsednik nadzornega sveta, se bosta 30. septembra 2022 upokojila iz operativnega poslovanja skupine LAPP.

»Zelo se veselim, da bom skupaj z vsemi zaposlenimi vodil LAPP v prihodnost. Imamo močno strategijo in smo v odličnem položaju, da svojim strankam ponudimo odgovore na glavne izzive našega časa, na primer na področjih digitalizacije in trajnosti,« poudarja Matthias Lapp. Menjava generacij pri vodilnem svetovnem ponudniku integriranih rešitev na področju kabelske in povezovalne tehnologije se je začela že leta 2017, ko je Matthias Lapp postal izvršni direktor največje regije LA EMEA, kamor sodi tudi pomemben nemški posel. Zdaj se bo zgodil naslednji velik korak: Andreas Lapp bo predsedovanje izvršnemu odboru predal svojemu nečaku Matthiasu Lappu na začetku poslovnega leta 2022/23, 1. oktobra 2022. Slednji bo to nalogo prevzel kot dodatno funkcijo glede na njegovo obstoječo odgovornost kot izvršni direktor LA EMEA. Hkrati bo Siegbert E. Lapp svojo funkcijo predsednika nadzornega sveta predal svojemu nekdanjemu namestniku dr. Hansu Schumacherju (67), ki je del uprave že od leta 2015. Hkrati bo Katharina Lapp (24), hči Andreasa Lappa, imenovana v nadzorni svet. To pomeni, da bo tako v upravi, kot tudi ​​nadzornem svetu še naprej po en družinski član: LAPP ostaja družinsko podjetje.

prehod generacij Lappconnect 2

1 oktobra 2022 bo Matthias Lapp prevzel mesto izvršnega direktorja skupine LAPP od njegovega strica Andreasa

Upokojitev po 42 in 35 letih odgovornosti za upravljanje

Ko je njihov oče Oskar Lapp, ustanovitelj LAPP, leta 1987 nepričakovano umrl, sta brata Siegbert E. in Andreas Lapp prevzela odgovornost in od takrat naprej skupaj z mamo Ursulo Ido Lapp vodila podjetje. V zadnjih 35 letih sta podjetje  LAPP skupaj zgradila  v globalnega igralca in vodilnega na svetovnem trgu povezovalne tehnologije.

»Z bratom Andreasom se ozirava na izpolnjujoče in uspešno, a tudi zelo intenzivno poklicno življenje. Zdaj se veseliva, da se bova z oktobrom nekoliko umaknila, se posvetila svojim srčnim projektom in iz prve vrste spremljala zgodbo o uspehu LAPP,« pravi predsednik nadzornega sveta Siegbert E. Lapp. Oba bosta ostala tesno povezana s podjetjem kot lastnika in bosta kot mentorja še naprej podpirala svoje otroke. »Poslovni in delovni svet se spreminjata in zaupamo mladim umom, da bodo LAPP vodili skozi te spremembe. Pozicioniramo se za prihodnost, hkrati pa ostajamo zvesti svojim koreninam, vrednotam in identiteti družinskega podjetja. Popolnoma verjamemo, da bodo tretja generacija, vodstvo in vsi zaposleni, ki delujejo po vsem svetu, popeljali LAPP v uspešno prihodnost,« dodaja Andreas Lapp.

prehod generacij Lappconnect 3

Matthias in Katharina Lapp se veselita skupnega nadaljevanja družinske zgodovine

Matthias in Katharina Lapp: Odločitev za podjetje

Kot najstarejši vnuk ustanoviteljice podjetja Ursule Ide Lapp (1930 – 2021) se je Matthias Lapp skupini LAPP pridružil leta 2010 po študiju mednarodne poslovne administracije in opravljanju funkcij v različnih podjetjih. Od leta 2017 je kot generalni direktor U.I. Lapp GmbH, bil odgovoren za regije Latinske Amerike, Evrope, Bližnjega vzhoda in Afrike (LA EMEA) in s tem najpomembnejši prodajni trg skupine LAPP. V tej vlogi je zelo uspešno nadaljeval s poganjanjem internacionalizacije skupine LAPP in se močno osredotočil na teme korporativne kulture in mednarodnega sodelovanja.

Tako kot njen bratranec Matthias je tudi Katharina Lapp odraščala v podjetju in z njim: od zgodnjega otroštva se je udeleževala zabav in dogodkov, nato je prve poklicne izkušnje pridobivala med počitniškim delom in prakso na različnih področjih v LAPP. Kasneje je bila vodja projekta za gradnjo Collège Andreas Lapp, šole na Slonokoščeni obali, ki jo je sofinanciral Andreas Lapp in je bila dokončana leta 2019.

Po končani šoli je študirala mehatroniko in spoznala osnove mehatronike, informatike in elektrotehnike. Sledil je študij mednarodnega menedžmenta, pri katerem je posebno pozornost namenila afriški celini – enemu glavnih strateških trgov prihodnosti skupine LAPP.

prehod generacij Lappconnect 4

S Katharino Lapp bo družinski član še naprej prisoten tudi v nadzornem svetu